Η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ θα είναι χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley Νέων και Νεανίδων, κάτω των 21 ετών, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο (22-27) στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα και συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λάρνακας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, που τιμά την πόλη της Λάρνακας, η οποία τείνει να καθιερώσει τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων στον χώρο του παγκόσμιου beach volley. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2012 ο Δήμος Λάρνακας διοργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley κάτω των 19, με την ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ χορηγό της διοργάνωσης.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 72 ομάδες από περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Συνολικά θα διεξαχθούν πέραν των 280 αγώνων ενώ αναμένεται ότι θα φέρει στη Λάρνακα γύρω στους 2.500 επισκέπτες (συνοδοί, διαιτητές, προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVB, ξένοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι).

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, κ. Γεωργία Λευκαρίτη, είπε ότι «μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά θα συμβάλουμε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας, η οποία φιλοξενείται στην πόλη μας και θα της αποφέρει τεράστια οφέλη. Η Λάρνακα θα ζει στους ρυθμούς του πρωταθλήματος για έξι μέρες». Η κ. Λευκαρίτη πρόσθεσε πως «o αθλητισμός κατέχει πρωταρχική θέση στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, δεδομένου ότι οι αξίες που πηγάζουν μέσα από τον αθλητισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αξίες της εταιρείας: σκληρή δουλειά, ομαδικότητα, σεβασμός προς τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους, πειθαρχία, αφοσίωση, fair play». «Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Λάρνακας, του αθλητισμού και του πολιτισμού», κατέληξε.