Η easyJet, το No. 1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, γιορτάζει 19 χρόνια λειτουργίας, κατά τα οποία κάνει τα ταξίδια εύκολα και προσιτά. Το 1995, κατά την πρώτη πτήση της, η easyJet μετέφερε 120 ενθουσιασμένους επιβάτες, αναχωρώντας από το Λούτον του Λονδίνου για το αεροδρόμιο της Γλασκόβης με το μήνυμα «κάνοντας τα αεροπορικά ταξίδια τόσο προσιτά όσο ένα παντελόνι τζιν, με £29, για απλή διαδρομή».

Κατά τα τελευταία 19 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει παραμείνει πιστή στις ρίζες της, μειώνοντας το κόστος των πτήσεων και έχει μετατραπεί από μια άγνωστη αεροπορική εταιρεία, σε μία από τις πιο γνωστές και μεγάλες αερογραμμές της Ευρώπης. Η easyJet έχει εξελίξει την έννοια του ταξιδιού σε όλο αυτό το διάστημα, με την εισαγωγή νέων προορισμών που προηγουμένως ήταν είτε απρόσιτοι ή υπερβολικά ακριβοί, πετώντας στα κύρια αεροδρόμια σε πολύ καλύτερες τιμές.

Την περασμένη εβδομάδα η easyJet διέθεσε στο κοινό 26 νέα δρομολόγια και σήμερα έχει 226 αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις προς 135 αεροδρόμια σε πάνω από 720 δρομολόγια σε 32 χώρες, μεταφέροντας 65 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Η Carolyn McCall, η Γενική Διευθύντρια της easyJet δήλωσε: «Η easyJet έχει διανύσει πολύ δρόμο από την πρώτη αυτή πτήση το 1995 για να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό είναι μια απόδειξη για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευση ολόκληρης της ομάδας της easyJet. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για όσα η easyJet έχει επιτύχει τα τελευταία 19 χρόνια. Οι καινοτομίες και η δέσμευσή μας στην εξυπηρέτηση πελατών θα συνεχίσει, καθώς και η δέσμευση μας να παραδίδουμε την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση σε χαμηλούς ναύλους για πολλά περισσότερα χρόνια ακόμα.»