Η easyJet, η κορυφαία αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον φιλανθρωπικό εταίρο της, UNICEF, με μία έκτατη πρωτοβουλία εν πτήσει για την προστασία και τη στήριξη των παιδιών που επλήγησαν από το σεισμό του Νεπάλ.

Το πλήρωμα της εταιρείας ξεκίνησε συλλογή χρημάτων εν πτήσει για τα παιδιά του Νεπάλ και η easyJet επίσης δώρισε £ 10.000 για τον ίδιο σκοπό. Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή καθαρού νερού και άλλων σωστικών προμηθειών για τα παιδιά και τις οικογένειες του Νεπάλ. Η συγκέντρωση χρημάτων θα ισχύσει για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερο από το 40% του πληθυσμού του Νεπάλ είναι παιδιά, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τον σεισμό.

Η Carolyn McCall, CEO της easyJet, δήλωσε: «Όλοι εμείς στην easyJet έχουμε βαθιά συγκινηθεί από την τραγική επίπτωση του σεισμού στο Νεπάλ και για αυτό το λόγο στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία της UNICEF με ειδικούς χρηματοσυλλέκτες εν πτήσει. Ελπίζουμε ότι με τη στήριξή μας και τη γενναιοδωρία των επιβατών μας, θα επιτύχουμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά και να βοηθήσουμε στην παροχή προμηθειών έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες.»

Ο David Bull, Executive Director της Unicef Ηνωμένου Βασιλείου συμπλήρωσε: «Με τα παιδιά να αντιπροσωπεύουν το μισό πληθυσμό της χώρας, φοβόμαστε ότι θα υπάρξει απώλεια ζωών και μεγάλη αναστάτωση στη ζωή των παιδιών, καθώς πολλά σπίτια και σχολεία έχουν καταστραφεί. Η UNICEF, με το έργο της έχει παρουσία στο Νεπάλ για πάνω από 40 χρόνια, για αυτό η εμπειρία και η γνώση μας για τον τόπο είναι μεγάλη. Μόλις £5 θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή ενός κιτ νερού έκτακτης ανάγκης, που θα επιτρέψουν σε μια οικογένεια να μαζεύει νερό, να το αποθηκεύει, ακόμα και να το κρατά πόσιμο. Τα παιδιά του Νεπάλ χρειάζονται τη βοήθειά μας. Παρακαλούμε να δωρίσετε σήμερα.»