Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Hermes Airports ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας μηνυμάτων (sms) που αφορά στην παροχή πληροφοριών για πτήσεις και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα να αποστέλλει μέσω κινητού τηλεφώνου, γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό 99 778833 και να λαμβάνει άμεση ενημέρωση σχετικά με την πτήση για την οποία ενδιαφέρεται. Για να εξασφαλίσει τη σχετική πληροφόρηση, το κοινό χρειάζεται να γνωρίζει απλώς τον κωδικό της πτήσης. 

Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας σε μήνυμα (sms) με λατινικούς χαρακτήρες, τον κωδικό της πτήσης ΑΑ323 και αποστέλλοντας το στο 99 778833, η εν λόγω υπηρεσία θα αποστείλει αυτοματοποιημένη απάντηση παρέχοντας άμεση ενημέρωση σχετικά με το στάδιο/κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εν λόγω πτήση, τη στιγμή που πραγματοποιείται η επικοινωνία.

Ο συνδρομητής έχει επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για όλα τα στάδια της πτήσης που τον ενδιαφέρει μέχρι τη διαγραφή της από το πτητικό πρόγραμμα των Διεθνών Αερολιμένων Κύπρου. Συγκεκριμένα, προσθέτοντας ένα ερωτηματικό μετά τον κωδικό της πτήσης (π.χ. AA323?), ο συνδρομητής, αυτόματα, θα συνεχίσει να λαμβάνει πληροφορίες για όλα τα πιθανά στάδια της πτήσης που τον ενδιαφέρει, όπως: Έναρξη διαδικασίας ζύγισης αποσκευών (Check-in), Έναρξη επιβίβασης (Boarding), Καθυστερήσεις, Αναχώρηση ή άφιξη πτήσης.

Το κοινό πληροφορείται ακόμη ότι η επικοινωνία με την εν λόγω υπηρεσία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και κατά συνέπεια είναι εφικτή μόνο μέσω της αποστολής μηνυμάτων (sms) και όχι μέσω συνδιαλέξεων με λειτουργούς εξυπηρέτησης.

Σε περίπτωση που το κοινό επιθυμεί να μιλήσει με λειτουργό εξυπηρέτησης μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο των Διεθνών Αεροδρομίων Κύπρου, καλώντας τον παγκύπριο αριθμό 77778833.

Σημειώνεται τέλος ότι η υπηρεσία «Ενημέρωσης Πτήσεων» προσφέρεται εντελώς δωρεάν από τη Hermes Airports, εξαιρούμενης της χρέωσης αποστολής μηνυμάτων που επιβάλει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών με την οποίαν ο κάθε συνδρομητής είναι συμβεβλημένος.