Ο κυπριακός φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Cans For Kids έχει λειτουργήσει μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android, που στόχο έχει να διευκολύνει την ανακύκλωση μεταλλικών αποβλήτων στην Κύπρο.

Η εφαρμογή παρέχει πληροφόρηση στο κοινό για να εντοπίζει τις πλησιέστερες «τράπεζες-κλουβιά» όπου συλλέγονται αλουμινένια τενεκεδάκια. Παράλληλα δίδονται και οδηγίες για το πώς να μεταβεί κάποιος στα πιο κοντινά σημεία συλλογής.

«Παρόλο που έχομε καταχωρημένους στην ιστοσελίδα μας όλους τους χώρους όπου έχομε τοποθετήσει ‘τράπεζες’ για τενεκεδάκια, πιστεύομε ότι ο κόσμος θα διευκολυνθεί περισσότερο – ιδιαίτερα εάν είναι σε άλλη επαρχία από αυτή της συνήθους διαμονής του ή εάν βρίσκεται στην παραλία ή τα βουνά – στον εντοπισμό της πιο κοντινής του ‘τράπεζας’ κάνοντας κλικ μια-δυο φορές στο κινητό του,» αναφέρει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Cans For Kids Ρόζι Χαραλάμπους.

Όπως αναφέρει, οι πιο συχνές ερωτήσεις που υποβάλλονται στην σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook αφορούν τις τοποθεσίες όπου υπάρχουν ‘τράπεζες’ για τενεκεδάκια και ιδιαίτερα εάν υπάρχει ‘τράπεζα’ σε συγκεκριμένη περιοχή.

Η εφαρμογή του Συνδέσμου μας Cans For Kids χρησιμοποιεί χάρτες της Google για να εντοπίσει την πιο κοντινή ‘τράπεζα’ στον χρήστη και παράλληλα παρέχει οδηγίες για το πώς θα φτάσει στον συγκεκριμένο χώρο.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και φιλοξενείται στον διακομιστή (server) του Πανεπιστημίου. Είναι διαθέσιμη στο PlayStore και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει δωρεάν, ή απευθείας από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/33fJnax 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Cans For Kids μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.cansforkids.org