Ένα νέο μέτοχο με μερίδιο πάνω του 3% αποκτά η Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για το ταμείο αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund), Caius Capital με έδρα το Λονδίνο.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ τραπεζικοί κύκλοι, η παρουσία του ταμείου αυτού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα συνιστά στην ουσία ένα «ποντάρισμα» ότι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έχει ανοδική προοπτική (θέση αγοράς long) .

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Caius Capital αγόραζε μετοχές εδώ και καιρό με το μερίδιο να ανεβαίνει πέραν του 3%, που αποτελεί εποπτικό όριο που πρέπει να ανακοινωθεί λόγω της συμμετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και του ότι η BOCH (η μητρική εταιρεία) είναι εγγεγραμμένη στην Ιρλανδία.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που η Κύπρος τροποποίησε την εθνική της νομοθεσία, ιεραρχώντας τα ομόλογα μετατρέψιμου κεφαλαίου και ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης πιο κάτω από ορισμένες ομάδες καταθετών, σε περίπτωση εκκαθάρισης, κάτι που σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s αυξάνει τον κίνδυνο.