Εφαρμόζοντας μία σειρά από μέτρα υγείας & ασφάλειας, ξεκίνησε και επίσημα το νέο της πτητικό πρόγραμμα η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways πραγματοποιώντας πτήσεις από και προς ελληνικούς προορισμούς. Από τον Ιούλιο και έπειτα η εταιρεία, σκοπεύει να διευρύνει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές βδομάδες, με πτήσεις από και προς Ζυρίχη, Γευνεύη και Τελ Αβίβ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer σχολίασε πως η εταιρεία προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα κατάσταση πραγμάτων, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και του ΠΟΥ. «Η προστασία των επιβατών και του πληρώματός μας, αλλά και γενικότερα η αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, αποτελούν προτεραιότητά μας. Να αναφέρω ενδεικτικά ότι τα αεροσκάφη μας απολυμαίνονται μετά από κάθε πτήση, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβαίνοντες άνω των 2 ετών, τα μεσαία καθίσματα παραμένουν κενά όπου είναι δυνατό και υπάρχει περιορισμός επιβατών σε κάθε λεωφορείο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση. Θεωρούμε πολύ σημαντικό οι ταξιδιώτες να ενημερώνονται από πριν για όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια των πτήσεων μας γι’ αυτό και τους καλούμε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας για να προετοιμάζονται σχετικά.»

Όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τις πτήσεις της Cyprus Airways βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα: https://www.cyprusairways.com/home/lp/covid19/travel-info

Παράλληλα, η αερογραμμή συνεχίζει να εξυπηρετεί πτήσεις επαναπατρισμού για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης. Σημαντικό να αναφερθεί ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2020, η Cyprus Airways έχει συμβάλει στον επαναπατρισμό πάνω από 4,000 Κυπρίων, πραγματοποιώντας πτήσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ανάμεσα σε άλλες Παρίσι, Άμστερνταμ, Ντόχα, Γιοχάνεσμπουργκ, Αγία Πετρούπολη, Τζέντα, Ριάντ, Μόσχα κ.α.

«Με το κλείσιμο των αεροδρομίων τον Μάρτιο, θεωρήσαμε καθήκον μας να αξιοποιήσουμε τα αεροσκάφη μας για βοηθήσουμε τους Κύπριους που αποκλείστηκαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν σπίτι τους. Για να φέρουμε εις πέρας αυτό το άκρως απαιτητικό εγχείρημα χρειάστηκε σκληρή δουλειά, αποδοτικότητα από άποψη χρόνου και άριστο συντονισμό μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή της κυβέρνησης, εμάς, των χορηγών και των πρεσβειών στις εκάστοτε χώρες, για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των επαναπατρισθέντων. Ευχαριστούμε θερμά όλους για την εξαιρετική συνεργασία, και είμαστε περήφανοι για το προσωπικό μας που διαχειρίστηκε την κατάσταση με ύψιστο επαγγελματισμό και πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Μαυρόκωστας. «Συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν.»

Για πληροφορίες για το νέο πτητικό πρόγραμμα της Cyprus Airways αλλά και για τις πτήσεις επαναπατρισμού, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες καλούνται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας στο www.cyprusairways.com ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης της εταιρείας στο 8000 8111 (δωρεάν από Κύπρο) ή στο +357 24000053 (για κλήσεις από το εξωτερικό).