Την άσκηση του δικαιώματος αυξημένης προαίρεσης από την Ελβετία, για την παραγγελία επιπλέον 7,5 εκατομμυρίων δόσεων του mRNA εμβολίου της Moderna έναντι του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας έχει αυξήσει την επιβεβαιωμένη δέσμευση παραγγελίας εμβολίου της Moderna από τις 4,5 εκατομμύρια, στις 7,5 εκατομμύρια δόσεις. H Moderna μπορεί να αποστείλει το εμβόλιό της έναντι του Covid-19 μέσα στον Δεκέμβριο, σε περίπτωση που λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές μέσα στον μήνα.

Η Moderna έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης από τη Swissmedic, την υπεύθυνη Αρχή για την κυκλοφορία φαρμάκων, και σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για προεπιλογή (Prequalification – PQ) και/ή για χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας (Emergency Use Listing – EUL) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Καθώς συνεχίζουμε την πρόοδο στην ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας έναντι του Covid-19, εκτιμούμε ιδιαίτερα την αυξημένη ψήφο εμπιστοσύνης και τη στήριξη από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας, καθώς προχωρά σε τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας μας και αύξηση των δόσεων,» σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Από την ίδρυση της Moderna πριν από δέκα χρόνια, η Ελβετία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας, χάρη στη μακρόχρονη υποστήριξη που λάβαμε από τους Ελβετούς επενδυτές μας. Θέλοντας να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην τρέχουσα πανδημία, ετοιμαζόμαστε να λειτουργήσουμε το πρώτο μας επιχειρησιακό εμπορικό σημείο εκτός Βορείου Αμερικής, στη Βασιλεία.»