Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εμβόλιο της εταιρείας έναντι του Covid-19 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράδοση των πρώτων εμβολίων στις χώρες της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Η έγκριση έρχεται μετά τη σύσταση της υπό όρους χορήγησης άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της Moderna έναντι του Covid-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έναντι του Covid-19

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευση και την υποστήριξή της, καθώς επίσης και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη σύστασή του. Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική στιγμή στην ιστορία μας,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος τηςModerna. «Οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση, εργάστηκαν ακούραστα στις γιορτές για να παρέχουν μια αναλυτική και ολοκληρωμένη αξιολόγηση και συνεργάστηκαν στενά με την ομάδα μας για να επιτευχθεί αυτή η έγκριση. Είμαι υπερήφανος για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Moderna παγκόσμια στις προσπάθειες καταπολέμησης αυτής της πανδημίας.»