Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Μαρτίου στα Γραφεία της PwC στη Λευκωσία ανακοινώθηκε η συνεργασία της PwC Κύπρου με το Κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας του RISE «Research Centre on Interactive Media Smart Systems and Emerging Technologies».

Το RISE, ιδρύθηκε το περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τον Δήμο Λευκωσίας αλλά και ολόκληρη την Κύπρο και το σύνολο της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.

Πρόκειται για μια κοινοπραξία με τον Δήμο Λευκωσίας ως συντονιστικό φορέα και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Max Planck Institute της Γερμανίας και το University College London του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Teaming for Excellence», το οποίο αποτελεί μέρος του πλαισίου «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Έρευνα και την Καινοτομία. Το project εντάσσεται στην ολοκληρωμένη στρατηγική της Λευκωσίας για την ανάδειξη της ως πυρήνα ανάπτυξης τεχνολογίας καινοτομίας και ως έξυπνης πόλης γνώσης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της.

Σήμερα, μέρος των εργασιών του RISE φιλοξενούνται σε χώρο που του παραχωρήθηκε στα γραφεία της PwC στη Λευκωσία.

Κατά την διάρκεια της διάσκεψης Τύπου χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου και ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του ΔΣ RISE Ltd κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Επιπλέον, ο κ. Γιώργος Χρυσάνθου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του RISE & Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου προέβη σε μια σύντομη παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του Κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευγενίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της PwC Κύπρου με την παροχή υπηρεσιών αλλά και του χώρου φιλοξενίας, στο μεγαλύτερο project εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας που αναπτύχθηκε ποτέ στην Κύπρο. «Η σημασία που αποκτούν η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η καινοτομία, ως βασικοί μοχλοί ανάπτυξης, είναι στις μέρες μας μεγαλύτερη από ποτέ. Η PwC Κύπρου στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και συμμετέχει ενεργά σ’ αυτές για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε.

Ο κ. Γιωρκάτζης, ευχαρίστησε την PwC για τη συνεργασία της με το Κέντρο Αριστείας RISE και ευχήθηκε να έχουν μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία.