Η SEPAGA, το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος με έδρα την Κύπρο, έλαβε συνολικά τέσσερις πιστοποιήσεις ISO για τις βέλτιστες πρακτικές της στη διαχείριση ποιότητας (ISO 9001: 2015), την περιβαλλοντική της απόδοση (ISO 14001 and EMAS certifications) και την υγεία και ασφάλεια (ISO 45001: 2018). Το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος, που διαθέτει άδεια και ρυθμίζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, απέκτησε πρόσφατα το ISO 45001: 2018 για πρώτη φορά, ενώ τα υπόλοιπα τρία αποκτήθηκαν το 2018 και ανανεώθηκαν με επιτυχία το 2019 και 2020.

Οι πιστοποιήσεις ISO, οι οποίες επιθεωρούνται από έναν ανεξάρτητο φορέα που διασφαλίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες ενός οργανισμού πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, περιγράφουν συχνά μια λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, το ISO 9001:2015 για συστήματα διαχείρισης ποιότητας εστιάζει στη ανάπτυξη διαδικασιών για τη συνεχή βελτιστοποίηση της απόδοσης της εταιρείας και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ το ISO 45001:2018 εστιάζει στην παροχή ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού χώρου. Από την άλλη, η πιστοποίηση ISO 14001 και EMAS, αποτελούν διεθνή πρότυπα που καθορίζουν τις προδιαγραφές για ένα αποτελεσματικό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και εξοικονομώντας πόρους, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη νομική συμμόρφωση και τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Έλενα Κοντού, CEO της SEPAGA δήλωσε σχετικά: «Η ανανέωση των τριών πιστοποιήσεων ISO για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς και η απόκτηση του νέου ISO 45001: 2018, αποτελούν τρανταχτή απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης που επιδεικνύει η ομάδα μας, κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους. Ως ένα κορυφαίο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στην Κύπρο, αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε συνεχώς τις διαδικασίες μας προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες με αυξημένη ποιότητα, συμβατότητα και ασφάλεια».

Η SEPAGA, προσφέρει σε τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μια σειρά από χρηματοοικονομικές λύσεις για τη διαχείριση κεφαλαίων και παγκόσμιων πληρωμών. Οι  πιστοποιήσεις ISO, αποτελούν απόδειξη ότι η SEPAGA αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές από κορυφαίους εμπειρογνώμονες ανά το παγκόσμιο, ενώ παράλληλα αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που αναγνωρίζονται παγκοσμίως.