Με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα που αφορούν την προστασία των πουλιών και της βιοποικιλότητας η VTT Vasiliko Ltd, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, συγχρηματοδοτεί την τρίτη έκδοση του περιοδικού «Σκαλιφούρτα Junior» το οποίο εκδίδεται από τον μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό BirdLife Cyprus, ο οποίος δραστηριοποιείται για την προστασία της φύσης στην Κύπρο.

H VTTV παρέχει τη στήριξή της στον οργανισμό BirdLife Cyprus από το 2018, συμβάλλοντας στο έργο του για την προστασία των πουλιών, των βιοτόπων τους και της ευρύτερης βιοποικιλότητας στην Κύπρο, μέσω δράσεων παρακολούθησης, προάσπισης, εκπαίδευσης και εκστρατειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Το περιοδικό «Σκαλιφούρτα Junior» πήρε το όνομά του από το ομώνυμο, μεταναστευτικό πουλί, το οποίο είναι ενδημικό της Κύπρου, δηλαδή φωλιάζει στο νησί μας και πουθενά αλλού στον κόσμο, ταξιδεύοντας κάθε Μάρτιο περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα από το Σουδάν της Αφρικής, για να φτάσει στο νησί μας. Το «Σκαλιφούρτα Junior» εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο στην ελληνική γλώσσα, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και άρθρα που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα πουλιά και τη φύση γύρω τους.

Επιπλέον, η VTTV στο πλαίσιο της στήριξης της τοπικής κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται, πέραν της χρηματοδότησης της έκδοσης θα αναλάβει και τη διανομή του περιοδικού στα σχολεία της περιοχής, ενώ από το 2022 η εταιρεία θα αναλάβει πλήρως τη χορηγία της έκδοσης.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της VTTV δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών και των νέων. Με τη χορηγία του περιοδικού Σκαλιφούρτα Junior στοχεύουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη περιβαλλοντικά ευαίσθητων και ενεργών μελλοντικών πολιτών».

Ο Μάρτιν Χέλλικαρ, Διευθυντής του BirdLife Cyprus, ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστούμε την εταιρεία VTTV για τη σημαντική στήριξη στο έργο μας μέσα από τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων. Μέσα από τις δράσεις ευαισθητοποίησης μας, που απευθύνονται τόσο σε συγκεκριμένες ομάδες όσο και στο ευρύ κοινό, επιδιώκουμε να φέρουμε τους ανθρώπους σε επαφή με τη φύση και να εμπνεύσουμε σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στα πουλιά και τη φύση της Κύπρου».

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό BirdLife Cyprus επισκεφθείτε https://birdlifecyprus.org/