Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία: Καταλύτης Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα», που πραγματοποίησε η Microsoft Κύπρου την περασμένη Τρίτη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Στην ημερίδα συμμετείχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, στελέχη της Microsoft, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, συνεργάτες της εταιρείας οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε θέματα που αφορούν στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, στην Αστυνομία, καθώς και την εφαρμογή νέων καινοτόμων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η ημερίδα ανέδειξε τη σημασία της τεχνολογίας στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας προς όφελος των ίδιων των δημόσιων υπαλλήλων αλλά και των πολιτών. Στο πλαίσιό της έγιναν αναλύσεις σε θέματα που αφορούν: Αξιοποίηση της τεχνολογίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποδοτικότερη εργασία του προσωπικού του δημοσίου τομέα, ασφαλέστερη κοινωνία με την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογικών καινοτομιών στην Κυπριακή Αστυνομία και ενδυνάμωση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας με απώτερο σκοπό οι μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που απατούνται για την αγορά εργασίας.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε «Η Κυβέρνηση συγχαίρει τη Microsoft για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ούτε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη χωρίς την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών. Μείναμε πίσω γιατί δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Με τη βοήθεια ειδικών και του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές και να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση.»

Έγινε επίσης σε βάθος ανάλυση θεμάτων που αφορούν: τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών υπηρεσιών, την αναβάθμιση των γραφείων εξυπηρέτησης σε μια πιο άμεση και ολοκληρωμένη υπηρεσία, εξοικείωση των κυβερνητικών υπαλλήλων με νέες τεχνολογίες, αποτελεσματική εκπαίδευση των εργαζομένων στο δημόσιο, η σημασία της κυβερνοασφάλειας, και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία και η επέκταση της μάθησης εκτός των σχολικών ωρών και πέραν από την αίθουσα διδασκαλίας.

«Η προσέγγιση της Κύπρου στην τεχνολογία και η επίδραση που έχει στην εκπαίδευση είναι εντυπωσιακή, όπως και οι σημαντικές συμμετοχές από αξιωματούχους και επαγγελματίες του χώρου σε αυτή την εκδήλωση» δήλωσε ο κ. Alessandro Giacobbe Γενικός Διευθυντής Education Solutions and Partners της Microsoft. «Η ποικιλία καθώς και η ποιότητα της θεματολογίας των παρουσιάσεων, κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διδασκαλία και την εκμάθηση, στην ασφάλεια δεδομένων, gamification και Internet of Things και άλλα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι σε βάθος συζητήσεις που ακολούθησαν. Συνολικά ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με πολλές πληροφορίες για μάθηση καθώς και παρουσίαση σημαντικών ιδεών και πρωτοβουλιών που μπορούμε να αναπαράγουμε και να αναπτύξουμε και σε άλλες χώρες», σημείωσε.