Η εταιρεία Solaris Engineering (CY) Limited ανακοινώνει ότι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την H4E Gasfuel Ltd για την παροχή υπηρεσιών μηχανικού σχεδιασμού, προμήθειας και διαχείρισης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των υπέργειων εγκαταστάσεων και του συστήματος μετρήσεων για τερματικό για το οποίο υπάρχει πρόθεση κατασκευής στην υφιστάμενη προβλήτα της VTTV Vassiliko στην Κύπρο.

Η εταιρεία Hoegh LNG με ανακοίνωσή της είχε επιβεβαιώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπέβαλε πρόταση προς την Κυβέρνηση για εγκατάσταση πλωτής μονάδας επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο. Η ΡΑΕΚ είχε δηλώσει ότι δεν σχολιάζει μεσούσης διαδικασίας για πρόταση Hoegh LNG.

Η Solaris Engineering (CY) Limited, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, «είναι σε θέση με τη διεθνή πείρα και τεχνογνωσία της, να παρέχει επίσης Υπηρεσίες Διαχείρισης Τερματικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου».

Η εταιρεία εκφράζει «την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι συμμετέχει ως υπεργολάβος στην ομάδα σχεδίασης και υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης προς αξιοποίηση από την κοινοπραξία της Hoegh LNG σε περίπτωση κατασκευή του έργου».

Η κοινοπραξία Hoegh LNG, VTTV Vassilikos & H4E Gasfuel Ltd «στοχεύουν στην τάχιστη παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο, κάτι το οποίο θα μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους τοπικούς καταναλωτές αλλά και τις εκπομπές αερίων και τους φόρους εκπομπών αερίων», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.