Το Μάιο του 2015 οι γνωστές εταιρείες DHL Parcel, Amazon και Audi θα συνεργαστούν με στόχο να εφαρμόσουν ένα καινοτόμο πιλοτικό σχέδιο για μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν την τοποθεσία του αυτοκίνητου τους, ως «κινητή» ταχυδρομική διεύθυνση για παραλαβή δεμάτων. Οι τρεις εταίροι του έργου έχουν αναπτύξει και δοκιμάσει αυτή την καινοτομία για την παράδοση στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, ώστε να διασφαλίσουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας τόσο για τα εμπορεύματα όσο και για τα αυτοκίνητα. Για τον πελάτη, η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλή, διάφανη και εύκολη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας – από τη στιγμή που γίνεται η παραγγελία στο Amazon.de, τη μεταφορά από την DHL, μέχρι και την παράδοση στο πορτ-μπακάζ του Audi τους.

«Η DHL ως πρωτοπόρος στον κλάδο των δεμάτων, έχει συνεργαστεί με την Amazon και την Audi με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σχετικά με την εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού δεμάτων των πελατών, καθώς και για να θέσει νέες τάσεις στην βιομηχανία» δήλωσε ο Jürgen Gerdes Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για Ταχυδρομικό – ηλεκτρονικό εμπόριο – του Ομίλου Deutsche Post DHL.

«Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για την παράδοση στο πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων είναι μοναδικό στη γερμανική βιομηχανία παράδοσης δεμάτων, κάτι που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ηγετική μας θέση στην αγορά, καθώς και τη δέσμευσή μας για υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων, προσαρμοσμένες όλο και περισσότερο στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών μας» αναφέρει.

Η DHL Parcel, η Amazon και η Audi σχεδιάζουν να προχωρήσουν από κοινού στην υλοποίηση αυτού του πιλοτικού έργου στην ευρύτερη περιοχή του Μόναχο. Στο πλαίσιο αυτή της προσπάθειας οι πελάτες που θα επιλέγονται, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία παράδοσης. Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το πορτ-μπαγκάζ ως «θυρίδα», η Audi εγκαθιστά ένα μηχανισμό σε αυτό, ο οποίος μέσω μιας ειδικής κινητής εφαρμογής δείχνει στον διανομέα της DHL την θέση όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο όχημα, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αυτό. Συγχρόνως, ο κάτοχος του αυτοκινήτου δίνει στον διανομέα ένα μοναδικό ψηφιακό κλειδί μίας χρήσεως, με περιορισμένη διάρκεια, μέσω του οποίου ο διανομέας θα μπορέσει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο του πελάτη, χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή.

Στη συνέχεια ο διανομέας φορτώνει το πορτ-μπαγκάζ, το όποιο κλειδώνει αμέσως μετά, αυτόματα. Τέλος, ο πελάτης ενημερώνεται μέσω e-mail για την επιτυχή παράδοση της παραγγελίας του.

Η αξιοποίηση του αυτοκινήτου ως κινητό σημείο διεύθυνσης παράδοσης αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική λύση για τους πελάτες της εταιρείας. Αυτή η τελευταία καινοτομία της DHL Parcel – διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές παράδοσης της DHL, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της σε κίνηση, οι οποίοι θα μπορούν να παραλάβουν τα δέματα τους, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε αυτοί το επιθυμούν.