Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε την προμήθεια επιπλέον 150 εκ. δόσεων του εμβολίου της έναντι του Covid-19 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην αγορά επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις. Οι επιπλέον δόσεις θα παραδοθούν κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021. Έως σήμερα, έχουν παραγγελθεί συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νέα συμφωνία προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων για παράδοση το 2022.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Moderna και το mRNA εμβόλιό μας. Με τη σημερινή αγορά των επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, το σύνολο των δόσεων έναντι του Covid-19 που έχουν εξασφαλιστεί ανέρχεται στα 310 εκατομμύρια, με περίοδο παράδοσης εντός του 2021, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας,» σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας για το 2022, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων στελεχών του ιού, με την Επιτροπή να έχει δικαίωμα για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων για παράδοση το 2022. Η Moderna δεσμεύεται να εργαστεί αδιάκοπα ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει στην αγορά ενισχυμένα εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού και εν τέλει συνολικά αυτή την παγκόσμια πανδημία