Η PwC Κύπρου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του ιδρυτή και πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κυπριακή κοινωνία.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν ο άνθρωπος που απέδειξε με τη μεγάλη του προσφορά ως δήμαρχος Λευκωσίας ότι και οι τεχνοκράτες μπορούν να επιτελούν σημαντικό έργο από καίριες πολιτικές θέσεις. Πέρα από την πολιτική του δράση, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμους για την άνθηση του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο, όταν το 1970, μαζί με στενούς του συνεργάτες, ίδρυσε ένα ελεγκτικό γραφείο στη Λευκωσία και στην Αθήνα, το οποίο μετέπειτα έγινε η σημερινή PwC, που αριθμεί περισσότερα από 1000 άτομα προσωπικό. Το όραμά του για τις επαγγελματικές υπηρεσίες και για το ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν στην οικονομία της Κύπρου συντέλεσε ώστε να καταστεί η χώρα μας ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Παράλληλα, σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν δραστήριος στα καλλιτεχνικά και επιχειρηματικά δρώμενα και ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, έχοντας αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική δράση. Έντονη ήταν η δράση που ανέπτυξε και για την προώθηση της Κύπρου διεθνώς, μέσα από τους ρόλους τους σε διάφορους οργανισμούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου, δήλωσε: «Το κενό που αφήνει ο θάνατός του Μιχαλάκη Ζαμπέλα είναι μεγάλο. Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και πάθος για δημιουργία. Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας με τις πράξεις του, το έργο του και τη στάση ζωής του, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Η PwC Κύπρου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, τη σύζυγό του Λουκία, τα παιδιά και τα εγγόνια του.