Το Castrol Edge είναι χορηγός της ομάδας μαθητών ”Six & Plus”, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in Schools 2014”. Η “Six & Plus” είναι μια εξαμελής ομάδα μαθητών από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, η οποία έχει λάβει την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό με την κατασκευή ενός πρότυπου αεροδυναμικού αυτοκινήτου και θα ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό στις 16-19 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός “F1 in Schools 2014” είναι παγκόσμιας εμβέλειας και σε αυτόν συμμετέχουν πάνω από 17.000 μαθητές από σχολεία από περισσότερες από 40 χώρες.

Από τους μαθητές ζητείται να σχεδιάσουν ένα αεροδυναμικό αυτοκίνητο μινιατούρα που να κινείται με φιάλες CO2.

Η ομάδα εκπροσωπεί την Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διαγωνισμό. Πέρσι είχε ταξιδέψει μέχρι το Τέξας των Η.Π.Α και εκπροσώπησε επάξια το νησί μας στον παγκόσμιο τελικό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και κατακτώντας τη 13η θέση στους χρόνους ταχύτητας και την 27η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ των 38 ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Η ομάδα “Six & Plus” αποτελείται από τους: Αντρέα Κουμενή (Αρχηγό Ομάδας / Κατασκευαστή – Ερευνητή μηχανικό), Γιώργο Κωνσταντίνου (Σχεδιαστή – Ερευνητή μηχανικό), Μίρα Σκάρου (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας), Βασίλη Μαυραγάνη (σχεδιαστή Γραφικών), Μαρίνα Λουκά (Υπεύθυνη χορηγιών / Οικονομική διαχειρίστρια), Σοφία Τσιλίδη (Υπεύθυνη Χορηγιών), και τον κ. Κωνσταντίνο Λεκάκη (Υπεύθυνο Καθηγητή, καθηγητή τεχνολογίας, μηχανολόγο μηχανικό).

Η κα Σάββη Θεοδούλου, υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών της Castrol στην Κύπρο, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τα παιδιά της ομάδας “Six & Plus” για τον επαγγελματισμό και την ομαδικότητα που έχουν επιδείξει και για την πρώτη θέση που έχουν λάβει στον τοπικό διαγωνισμό. Μέσα από τον διαγωνισμό “F1 in Schools” οι μαθητές μαθαίνουν να λειτουργούν συνεχώς στα όρια της καλύτερης απόδοσης, όπως ακριβώς και το Castrol Edge. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό F1 in Schools και είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα αφήσουν άριστες εντυπώσεις».