Με τη συμμετοχή πέραν των 180 εκθετών από την Κύπρο και άλλες 21 χώρες πραγματοποιείται η φετινή 38η Διεθνής Έκθεση Κύπρου, μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες 700 εταιρειών και οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν και σε εμπορικές συμφωνίες. Παράλληλα, στο περίπτερο Euro China 2013, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Κίνας, η μεγαλύτερη συλλογή κινέζικων έργων τέχνης από πορσελάνη. Η συλλογή περιλαμβάνει χειροποίητα βάζα, πίνακες και άλλα κομψοτεχνήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η εξαιρετική διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου δείχνει το πείσμα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά. «Το λέω αυτό με ιδιαίτερη συγκίνηση διότι είδα ένα σωρό τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν την ελπίδα ότι, αν η Κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε και αν δώσει τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες μας, τότε δεν θα είμαστε μακριά από το νέο μεγάλο θαύμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Ο αριθμός των επισκεπτών φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 70.000. Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου έχει μειωθεί από €5 σε €3 για το κοινό, ενώ η δωρεάν είσοδος ισχύει για παιδιά μέχρι 12 ετών, για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εισιτήριο εισόδου θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες που θα παρευρεθούν στο περίπτερο 2 της Euro China 2013 να περιληφθούν στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μάρκας INCALCU.

Η έκθεση θα ανοίξει και την Κυριακή 6/10 με συνεχές ωράριο από τις 10:00 το πρωί, ενώ καθημερινά και το Σαββάτο θα είναι ανοικτή από τις 17:00μμ. μέχρι τις 22:00μμ.