Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη σειρά παρουσιάσεων καινοτόμων νεοφυειών εταιρειών για το 2014 σε πιθανούς επενδυτές – μέλη του CyBAN, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού δικτύου Business Angels στην Κύπρο. Στην εκδήλωση τα μέλη του CyBAN είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τις εταιρείες SK EMBIO Diagnosis, DIYful και MEDSONIC και να συνομιλήσουν με τους ιδρυτές τους σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τους στόχους τους.

Η SK EMBIO Diagnosis είναι μια εταιρεία που εφευρίσκει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με στόχο να φέρει την επανάσταση σε πρακτικές και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, μέσω καινοτόμων και προηγμένων διαγνωστικών εφαρμογών. Η EMBIO αυτή τη στιγμή εισέρχεται στην αγορά με προϊόντα ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων, ενώ σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες έχει εμπορικοποιήσει το καινοτόμο σύστημα FOODSCAN που ελέγχει για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Η DIYful είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στο διαδίκτυο και την κινητή τεχνολογία, προκειμένου να προσφέρει στο ενδιαφερόμενο κοινό χρήσιμες πληροφορίες και καινοτόμα εργαλεία για όσους ασχολούνται με DIY. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, ο χρήστης θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος, αλλά και να βρει ποια υλικά και εργαλεία θα χρειαστεί και από πού θα τα προμηθευτεί, ή ακόμη και να βρει ειδικούς σε περίπτωση που αποφασίσει να προσλάβει κάποιον για να τον βοηθήσει ή για να αναλάβει πλήρως την εργασία.

Η MEDSONIC εξειδικεύεται στο σχεδιασμό συστημάτων υπερήχου για μη επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση ασθενειών του εγκεφάλου, όπως καρκίνου και εγκεφαλικού. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς εκτεταμένες δοκιμές σε ζώα και βρίσκεται στο στάδιο της μετατροπής του πρωτοτύπου σε εμπορικό προϊόν.

Στις παρουσιάσεις αυτές, που πραγματοποιούνται τέσσερεις φορές τον χρόνο, ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν πρώτοι ευκαιρίες επένδυσης σε νέες, πρωτοποριακές εταιρείες, που έχουν προ-επιλεγεί από τον CyBAN ανάμεσα σε πολλές άλλες για τις προοπτικές επιτυχίας που παρουσιάζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον CYBAN, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cyban.com.cy.