Νέο διάταγμα για το ωράριο των καταστημάτων θα εκδώσει σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως ανέφερε η κα Αιμιλιανίδου, «η αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων συνέβαλε στην εργοδότηση 1800 εργαζομένων» οι οποίοι ήταν στον κατάλογο ανέργων. Πρόσθεσε ότι το σχετικό διάταγμα θα εκδοθεί σήμερα και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και θα ισχύει για δύο μήνες. Είπε επίσης: «Ο λόγος που αυτή τη φορά η επέκταση του ωραρίου αφορά δύο μήνες είναι διότι έχουμε ολοκληρώσει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έτσι ώστε να γίνει νόμος, και όχι υπό τη μορφή διαταγμάτων, αφότου φυσικά εγκριθεί το νομοσχέδιο αυτό από το Υπουργικό Συμβούλιο. Οι βασικοί άξονές του είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δικαιωμάτων και των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και της ανάγκης όπως μένουν ανοικτά τα καταστήματα για να μπορούν να εργοδοτούνται όσοι περισσότεροι γίνεται».

Ερωτηθείσα η κα Υπουργός είπε ότι η διαμόρφωση του εν λόγω νομοσχεδίου θα γίνει μετά από διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι κάποιοι εκ των 1800 εργοδοτουμένων εργάζονται κατά μέσο όρο πέραν των 30 ωρών την εβδομάδα, ωστόσο, πρόσθεσε, «οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι πλήρους απασχόλησης».