Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Συμβουλίου, το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, έχει οριστεί ως ο εθνικός διοργανωτής που επιλέγει κάθε χρόνο τον εκπρόσωπο της Κύπρου σε μεγάλο διεθνή διαγωνισμό με θέμα το νερό. Φέτος θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό στην Κύπρο για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Πληροφοριακά, αναφέρεται ότι το Stockholm International Water Institute διοργανώνει κάθε χρόνο διεθνή διαγωνισμό ανάμεσα σε νέους μεταξύ 15 και 20 χρονών (νέοι που φοιτούν ακόμη σε σχολές Μέσης Εκπαίδευσης) οι οποίοι ετοιμάζουν εργασίες με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της προστασίας του νερού, της επεξεργασίας του καθώς επίσης και την υδατική εκπαίδευση. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση των νεαρών επιστημόνων να ασχοληθούν με θέματα σχετικά με το νερό και το περιβάλλον.

Κάθε χρόνο υπάρχουν χιλιάδες συμμετέχοντες από πάνω από 30 χώρες, οι οποίοι αρχικά συμμετέχουν σε εθνικούς διαγωνισμούς διεκδικώντας το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο διεθνή διαγωνισμό. Ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού λαμβάνει χρηματικό έπαθλο USD5.000 και ένα κρυστάλλινο αγαλματίδιο, σύμβολο του διαγωνισμού.

Το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού έχει καθοριστεί για να ενεργεί ως ο εθνικός διοργανωτής του διαγωνισμού και να επιλέγει κάθε χρόνο τον εκπρόσωπο της Κύπρου στο διαγωνισμό. Η αξιολόγηση των διαγωνιζομένων γίνεται από ανεξάρτητη 5μελή κριτική επιτροπή που αποτελείται από πανεπιστημιακούς και άτομα που σχετίζονται με τον τομέα του νερού.

Σημειώνουμε ότι κατά τον εθνικό διαγωνισμό για την επιλογή του εκπροσώπου της Κύπρου στο διεθνή διαγωνισμό απονέμεται σε ειδική τελετή χρηματικό βραβείο €300 στο Σχολείο που θα κερδίσει και €300 στον επιβλέποντα καθηγητή. Επίσης, η ομάδα των μαθητών που θα κερδίσει τον Κυπριακό διαγωνισμό θα ταξιδεύσει και φιλοξενηθεί στην Στοκχόλμη με όλα τα έξοδα καλυμμένα από τους διοργανωτές του Διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού 25 830178, contact@wbl.com.cy