Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), έχει αναλάβει την πιλοτική εφαρμογή Έργου Μέτρησης της Απόδοσης Κυπριακών Επιχειρήσεων μέσω της αναγνωρισμένης πλατφόρμας BenchmarkIndex της βρετανικής εταιρείας Winning Moves Ltd, που διαθέτει μια μεγάλη βάση δεδομένων με στοιχεία απόδοσης από περισσότερες από 100,000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το εν λόγω Έργο παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων και τη σύγκριση του με αντίστοιχες επιχειρήσεις από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο για βελτίωση της παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι μέσω της πλατφόρμας, η κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει στο Έργο θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει την ομάδα επιχειρήσεων με την οποία επιθυμεί να συγκριθεί, καθορίζοντας τα χαρακτηριστικά της.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται παρέχει μια ισορροπημένη αντικειμενική εικόνα της απόδοσης της επιχείρησης, γεγονός που βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αλλά και τυχόν αδυναμιών.

Με βάση τα αποτελέσματα της συγκριτικής αξιολόγησης, εκπαιδευμένος Λειτουργός του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με την επιχείρηση, θα ετοιμάσει συγκεκριμένο σχέδιο για βελτίωση της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα καλύψει περίπου 100 επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2014 και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί όλες τις επιχειρήσεις όπως αξιοποιήσουν την μοναδική ευκαιρία που προσφέρεται από το εν λόγω πρόγραμμα, ειδικά κατά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις, ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους, ειδικά σε σχέση με επιχειρήσεις του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς/κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Το Κέντρο Παραγωγικότητας, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00, στην αίθουσα Γ στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΠΑ στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως 77, εκδήλωση για την Έναρξη του Έργου «Μέτρηση παραγωγικότητας και συγκριτική αξιολόγηση». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εργαστήρι στο οποίο θα επεξηγεί το πρόγραμμα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μαρία Χρίστου, Ανώτερη Λειτουργό Παραγωγικότητας στο τηλ. 22-806115.