Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα γεωργίας αποφάσισαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Κύπρο Aramis Fuente Hernández.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρέσβη της Κούβας διάφορα θέματα πολιτικής που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η ενεργοποίηση Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία σε γεωργικά θέματα που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κούβας στο παρελθόν.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο κρατών αφορά σε συνεργασία στους τομείς της δενδροκομίας, των φυτών μεγάλης καλλιέργειας, της ανάπτυξης βοοειδών και κτηνοτροφίας, της τεχνικής επιστημονικής έρευνας στον γεωργικό τομέα, καθώς και στον τομέα των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Ο κ. Κουγιάλης απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρέσβη της Κούβας για κάθοδο στην Κύπρο τεχνικής επιτροπής Κουβανών εμπειρογνωμόνων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την ενεργοποίηση του Μνημονίου.