Στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV) που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργίας του.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, οι βουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου, Αντρέας Μιχαηλίδης, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και άλλα στελέχη ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το τερματικό και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην προβλήτα του τερματικού με τα υπερσύγχρονα ρυμουλκά της εταιρείας, που θα χρησιμοποιούνται για την πρόσδεση των δεξαμενόπλοιων.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιείται σήμερα στην Κύπρο και ως μια καλή λύση για μεταφορά των πετρελαιοειδών που αποθηκεύονται σήμερα σε δεξαμενές στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η αύξηση του ανταγωνισμού που θα προκύψει από τη λειτουργία του τερματικού θα οδηγήσει σε μειώσεις στις τιμές των καυσίμων για τον καταναλωτή.

Εξάλλου, ο Γιώργος Παπαναστασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, δήλωσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευαστική φάση του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ξεκινάει η λειτουργική φάση με την υποδοχή του πρώτου πλοίου.

Το έργο, το οποίο θα μετατρέψει την Κύπρο σε κέντρο εμπορίας πετρελαιοειδών με τις διεθνείς αγορές με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του τόπου, περιλαμβάνει τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών με 28 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 544 χιλιάδων κυβικών μέτρων και προβλήτα δεξαμενόπλοιων που θα εξυπηρετεί πέραν των 500 πλοίων τον χρόνο.