Ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές και άλλες ιδέες για την ανάπτυξη δικοινοτικών συνεργασιών αντάλλαξαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι την Τρίτη 10 Μαρτίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Δικοινοτικού Καφέ στην Παλιά Λευκωσία. Στόχος του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία, είναι να φέρει πιο κοντά επιχειρηματίες από τις δυο κοινότητες, ενισχύοντας το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που επισκέφθηκαν το Δικοινοτικό Καφέ ήταν εμφανής η διάθεσή τους για ενδυνάμωση των κοινωνικο – οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Σημαντική στην πρώτη συνάντηση δικτύωσης ήταν η παρουσία εκπροσώπων της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας και διπλωματών των πρεσβειών της Φινλανδίας, Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίοι χαρακτήρισαν το Δικοινοτικό Καφέ ως ένα εξαιρετικό μέρος, όπου νέοι άνθρωποι αλλά και επιχειρηματίες από τις δυο κοινότητες θα συνυπάρχουν και θα μοιράζονται ιδέες και εμπειρίες.

Στο κτίριο του Stelios Philanthropic Foundation, στη Γωνία Παλιάς Ηλεκτρικής & Επτανήσου 57, στην Παλιά Λευκωσία, κάθε Τρίτη απόγευμα από τις 5μμ μέχρι τις 6μμ, νικητές και παλαιότεροι συμμετέχοντες στα “Stelios Awards” θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα φετινά βραβεία, ενώ επιχειρηματίες που επιθυμούν να συνεταιριστούν για πρώτη φορά θα μπορούν να βρουν συνεργάτες από την άλλη κοινότητα. Στη διάρκεια των συναντήσεων στο Δικοινοτικό Καφέ θα προσφέρονται δωρεάν από το Ίδρυμα καφές και εδέσματα.

Η λειτουργία του Δικοινοτικού Καφέ εντάσσεται στο πλαίσιο των Δικοινοτικών Βραβείων που φέτος θα απονεμηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο και διοργανώνονται για 7η συνεχή χρονιά.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα Βραβεία Δικοινοτικής Συνεργασίας 2015 (Stelios Bi –Communal Awards 2015) στην ιστοσελίδα του Stelios Philanthropic Foundation www.stelios.com.