Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία για το προσεχές έτος και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει την πιστή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρύθμισης, ένα απολύτως αναγκαίο πρόγραμμα για την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ήδη, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους και πάνω από όλα έχοντας ως συμπαραστάτη τον κυπριακό λαό, έχουν αρχίσει να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα: Η ύφεση έχει διανύσει τον κύκλο της, η ανεργία παρουσιάζει πτωτική πορεία μετά από χρόνια, τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο και μπορούμε πλέον να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

«Αυτό αποδεικνύεται και από τις σχετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, και οι οποίες αναφέρονται σε καταγραφή θετικών ρυθμών ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το επόμενο έτος», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι προβλέψεις αυτές καταγράφονται ως συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας από Οίκους Αξιολόγησης, αλλά και των επιτυχών αποτελεσμάτων των stress test των κυπριακών τραπεζών.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το καλό του τόπου υπαγορεύει τη συνένωση δυνάμεων «έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών».

Ο στόχος αυτός, καταλήγει, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνέχισης της ακολουθητέας πορείας, παρέκκλιση από την οποία θα έθετε εν κινδύνω την όλη προσπάθεια για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους εξυγίανσης.