Η απόφαση για λήψη μέτρων εξυγίανσης που αφορούν την πώληση των εργασιών της FBME Bank Ltd, καταδεικνύει την προσήλωση των ανεξάρτητων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

“Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ως εποπτική Αρχή, εισηγήθηκε στην Επιτροπή Εξυγίανσης τη λήψη μέτρων εξυγίανσης που αφορούν την πώληση των εργασιών της FBME Bank Ltd, με στόχο την προστασία των καταθετών. Η Επιτροπή Εξυγίανσης συμφώνησε με την εισήγηση και έλαβε τη σχετική απόφαση” αναφέρει.

“Οι πιο πάνω ενέργειες καταδεικνύουν την προσήλωση των ανεξάρτητων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας”, σημειώνει.

Το διάταγμα με το οποίο τίθεται υπό καθεστώς εξυγίανσης το υποκατάστημα της FBME Bank Ltd στην Κύπρο, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σκοπός του διατάγματος είναι η πώληση των εργασιών του υποκαταστήματος με στόχο την προστασία των καταθετών.

Το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, υπογράφει η Επιτροπή Εξυγίανσης, που αποτελείται από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τον Στέλιο Κοιλιάρη και τον Γιώργο Συρίχα.

Τιτλοφορείται ως το «περί Πώλησης Εργασιών του Υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd. στην Κύπρο Διάταγμα του 2014» και όπως αναφέρεται «σκοπός του παρόντος διατάγματος είναι η πώληση εργασιών του υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd. στην Κύπρο».

Το διάταγμα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα.