Μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015 ανοικτή η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο IDEA- Innovate.Develop.Excel.Accomplish, το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην Κύπρο επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), συνολικής διάρκειας μέχρι 12 μηνών. Το IDEA- Innovate.Develop.Excel.Accomplish είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια οι στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, MTN, Innovation / Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες (από 2 μέχρι 5 άτομα) που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας με διεθνή προσανατολισμό.

Μέχρι δέκα ομάδες θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης, με εμπειρία στη δημιουργία και διαχείριση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και σε επενδύσεις σε αυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο χώρο για περίοδο μέχρι 12 μήνες. Το IDEA θα παρέχει, επίσης δωρεάν, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση, τόσο στην πρώτη εντατική φάση των τριών μηνών (Στάδιο Α: Accelerator) όσο και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος, πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δικτύωση με πιθανούς επενδυτές.