Περαιτέρω μείωση της τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 7% ανακοινώνει η ΑΗΚ.

Η μείωση θα αφορά τους λογαριασμούς μηνιαίων καταναλωτών που εκδοθούν τέλος Ιανουαρίου, καθώς και των διμηνιαίων, που θα εκδοθούν Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Κώστας Γαβριηλίδης, η μείωση κατά περίπου 6,9% θα αφορά τους λογαριασμούς μηνιαίων καταναλωτών που θα εκδοθούν τέλος Ιανουαρίου, καθώς και των διμηνιαίων, που θα εκδοθούν τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους λογαριασμούς ένα μήνα προηγουμένως.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ Στέλιου Στυλιανού και άλλων αξιωματούχων της Αρχής, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι οι συνολικές μειώσεις κατά τους τελευταίους έξι μήνες είναι της τάξης του 15%, ενώ αγγίζουν το 30% για την περίοδο των τελευταίων δύο ετών.

Η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών.

Ενδεικτικά, οικιακός καταναλωτής με κατανάλωση 800 KWh τη διμηνία θα πληρώσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο 165,67 ευρώ, αντί για 186,93 ευρώ που πλήρωσε τον Φεβρουάριο του 2014 και 229,36 τον Φεβρουάριο του 2013.

Ακόμη και αν δεν επέλθουν νέες μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου και διατηρηθούν οι σημερινές τιμές, όπως και η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, θα έχουμε περαιτέρω μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, λόγω των αποθεμάτων που διατηρεί η Αρχή, πρόσθεσε ο κ. Γαβριηλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ