Την ευκαιρία να απολαύσουν μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και στην έρευνα, μέσα από πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς, μουσική και παραμύθια, θα έχουν όσοι βρεθούν στο «Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη», στη Λεμεσό, στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου, για όγδοη συνεχή χρονιά, την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Η φετινή εκδήλωση, με τίτλο «Science Rocks», περιλαμβάνει σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Βραδιά τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου.

Το κοινό κάθε ηλικίας θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με Κύπριους ερευνητές και το έργο τους, σε μια εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα. Στα περίπτερα της εκδήλωσης, ερευνητές θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα ενημερώνουν το κοινό για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και για τις καθημερινές, πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε πειράματα και ο καθένας να γίνει για μια βραδιά ερευνητής!

Κατά τη διάρκεια της Βραδιάς, θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός «S-Factor», όπου μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάζουν -με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο- επιστημονικά φαινόμενα, μπροστά στο κοινό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των φοιτητών των οποίων οι ερευνητικές εργασίες διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού του Ιδρύματος «Φοιτητές στην Έρευνα – ΦΟΙΤΩ 2011-2012» ενώ το κοινό θα επιλέξει τους νικητές του Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα «Χρώμα στην Έρευνα» που έχει προκηρύξει το Ίδρυμα.

Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2013» μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο της Βραδιάς: http://sciencerocks2013.blogspot.com/2013/08/2013-27-2013.html καθώς και στο Facebook: https://www.facebook.com/#!/sciencerocks2013cyprus?fref=ts