Την αναβολή της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, για την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, στις 16:30 ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνεδρία μετατέθηκε «λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων μεταξύ των μελών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Εσωτερικών σε σχέση με τα νομοσχέδια που αφορούν το πλαίσιο εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων».

Μιλώντας στη σημερινή κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση για τα νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι ιδιαίτερα ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια» λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν από τα κόμματα και που θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από τη Βουλή και τη νομική υπηρεσία.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνεδρία των Επιτροπών, είπε ότι έχει ήδη ενημερώσει την Τρόικα «γι’ αυτή τη δυσκολία» της Βουλής και πως σήμερα αναμένει να λάβει την επίσημη απάντηση από πλευράς των δανειστών.

Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνέλθει η Ολομέλεια για συζήτηση των νομοσχεδίων. «Άρα, η Βουλή έχει ακόμη μερικές ημέρες στη διάθεση της», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό, η συνεδρία και η συζήτηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Στη σημερινή συνεδρία τα κόμματα κατέθεσαν τις τροπολογίες που προτείνουν για τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, του Γενικού Εισαγγελέα και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.