Εγκρίθηκαν από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου οι δέκα υποψήφιοι που πρότεινε ο συνδυασμός του Αμερικανού μετόχου της Τράπεζας Γουίλμπουρ Ρος για μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος.

Παράλληλα, δεν εγκρίθηκε από τη ΓΣ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μετόχων, που ανακοινώθηκαν πριν λίγο, ο Ζαχαρίας Παλέξας, ο οποίος προτάθηκε από τον Σύνδεσμο Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), που κατέχει το 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Κατά της εκλογής του κ. Παλέξα τάχθηκε το 88,6% των μετόχων παρόντων στην ΓΣ της Τράπεζας και υπέρ το 11,4%.

Από τα υφιστάμενα μέλη παραμένουν στο ΔΣ της Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Πάτρικ Χούρικαν, ο νυν αντιπρόεδρος Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι, καθώς και οι Ιωάννης Ζωγραφάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Κύπρου) και Μάριος Καλοχωρίτης (Διευθυντής στην Τράπεζα Κύπρου).

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που εκλέγηκαν στο νέο ΔΣ και για τους οποίους έχει προταθεί ψήφισμα από μετόχους της εταιρείας για διορισμό τους ως μέλη στο ΔΣ είναι οι Γιόζεφ Άκερμαν (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank), Άρνε Μπέργκρεν (έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), Μακσίμ Γκόλντμαν (διευθυντής στη Renova), Γουίλμπουρ Ρος, Χριστόδουλος Πατσαλίδης (Οικονομικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου) και Μιχάλης Σπανός (πρώην διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου).

Αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρία κατά την οποία θα καταρτιστεί σε σώμα.