Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αποφασίστηκε ότι η πλειοψηφία των νομοσχεδίων και προτάσεων Νόμου – οκτώ στον αριθμό – περιλαμβανομένου του βασικού νομοσχεδίου των εκποιήσεων και σειράς άλλων προστατευτικών νομοσχεδίων και προτάσεων Νόμου, που προσφέρουν αποτελεσματική προστασία στις ευάλωτες ομάδες των συμπατριωτών μας, θα υπογραφούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε κι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε λίγο πριν τις 12 σήμερα συνολικά 14 νομοσχέδια και προτάσεις Νόμου που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων το περασμένο Σάββατο.

Ταυτόχρονα, είπε, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις Νόμου διαβιβάστηκαν στην Τρόικα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά, συνέχισε ο ΚΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Υπουργού Οικονομικών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “οι υπόλοιπες έξι προτάσεις Νόμου, που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα παραπεμφθούν στη Νομική Υπηρεσία για να εξεταστεί η συμβατότητα τους με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε, προτού λάβει οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τις έξι προτάσεις Νόμου θα αναμένει τη θέση της Τρόικα.

“Καθοριστικής σημασίας στη λήψη αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος στήριξης ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η πορεία ανάκαμψης και σταθεροποίησης της οικονομίας”, κατέληξε.