Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε χρήσιμο να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και τοπικά Επιμελητήρια, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες επίλυσης του εθνικού θέματος. Ήταν μια λεπτομερής και ενδελεχής ενημέρωση. Τα όσα μας είπε ήταν πάρα πολύ τεκμηριωμένα, νιώθουμε ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλά χέρια σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το Κυπριακό, ότι έγιναν όλες οι κατάλληλες μελέτες και όσον αφορά το Κοινό Ανακοινωθέν και όλα τα άλλα θέματα και φεύγουμε από αυτή τη συνάντηση έχοντας εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα βαίνουν προς την ορθή κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Φίλιος Ζαχαριάδης ανέφερε από πλευράς του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «προέβη σε πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις, για όλες τις προσπάθειες που γίνονται και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, χρειάζεται καιρός για να γίνουν οι σχετικές μελέτες για να προωθηθεί και αυτό το θέμα. Βλέπουμε ότι προχωρούμε στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού».