Σημαντικό ορόσημο για το Σύνδεσμο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Λιανεμπορίου, R.E.A. (Retail Efficiency Association), αποτελεί η 30η Απριλίου 2014, καθώς εντάχθηκε στο ECR EUROPE, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο προμηθευτών, εμπόρων και καταναλωτικών αγαθών. Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, στις 7 Μαΐου 2014 ο R.E.A. μετονομάστηκε σε ECR CYPRUS, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο και κυρίαρχο στόχο του μετά μόνο από λίγους μήνες της έναρξης των επίσημων δραστηριοτήτων του.

Ο ECR CYPRUS, αποτελεί για όλη την κυπριακή αγορά τον Σύνδεσμο σταθμό που στοχεύει την εφαρμογή καλών πρακτικών σε όλη την αλυσίδα εξυπηρέτησης του εμπορίου, με σκοπό το τελικό όφελος προς τον Κύπριο καταναλωτή.

Τα υφιστάμενα μέλη είναι τα ακόλουθα: Ambrosia Oils Ltd, Argosy Trading Ltd, Υπεραγορες ΑΛΦΑΜΕΓΑ, C.A. Papaellinas Ltd, C.A.C. Papantoniou Trading Ltd, Carrefour Cyprus, Christodoulides Bros Ltd, Cosmos Laiko Distributors Ltd, Diplomat Distributors Cyrpus Ltd, Ermes Group, G. Charalambous Ltd, GS1 Cyprus, Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd (Iph), Lanitis Bros Ltd, Lexact Law Office, Metro Foods Trading Ltd, Paradisiotis Group, Photos Photiades Distributors Ltd, Planning Cyprus Ltd και Rologis Ltd.

Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζεται από τους ακόλουθους Διοικητικούς Συμβούλους: Πρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Μαύρος, από την εταιρεία Planning, Αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Σκορδέλης, από την Metro Food Trading Ltd, Γραμματέας ο κ. Γιώργος Λοϊζίδης από την Planning Cyprus Ltd, Ταμίας ο κ. Μάριος Λουκαΐδης, της Cyprus Trading Corporation Ltd και μέλη ο κ. Thierry Noyer της Carrefour Cyprus, ο κ. Πανίκος Αλκιβιάδης της Photos Photiades Distributors Ltd, η κα Όλγα Γεωργιάδη της Lexact Law Office, ο κ. Γιώργος Θεοδότου της C.A. Papaellinas Emporiki Ltd (ΑΛΦΑΜΕΓΑ), ο κ. Ζήνων Μαρκίδης της Christodoulides Bros Ltd και ο κ. Πάμπος Παπαντωνίου της Paradisiotis Group.

Οι ομάδες εργασίας του Συνδέσμου έχουν ήδη ξεκινήσει τις λειτουργίες τους, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στις αρχές του 2015, είναι: Ομάδα ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων (EDI), Oμάδα Category Management (CATMAN), Oμάδα διαχείρισης επιστροφών (RETURNS) και Oμάδα οργάνωσης των παραλαβών (RECEIPTS PROCEDURES).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, προγραμματίζεται στις αρχές του 2015 το 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECR CYPRUS.