Το Υπουργείο Εμπορίου ενημέρωσε την ΟΕΒ ότι με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λειτουργεί –εδώ και αρκετά χρόνια– το Πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών (ETP) για την Ιαπωνία και την Κορέα. Το Πρόγραμμα αφορά στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εν λόγω Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.euetp.eu

Η ΕΕ επεξεργάζεται στο παρόν στάδιο τη δυνατότητα επέκτασης του Προγράμματος ETP και σε άλλες χώρες (πχ. BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική, καθώς και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας – ASEAN).

Στα πλαίσια αυτά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξαγάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν το υφιστάμενο περιεχόμενο του Προγράμματος ETP (δηλ. LANGUAGE – BUSINESS – INTERNSHIP) ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις/ανάγκες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην πιο πάνω έρευνα, παρακαλούνται όπως μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, πρόσβαση στο οποίο παρέχεται από τον πιο κάτω σύνδεσμο: 

https://www.research.net/s.aspx?sm=TkwA8qsb0uyJZEU0QwOjZg_3d_3d