Στο πλαίσιο της επικείμενης προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ, εκπρόσωποι της εκστρατείας «Η Κροατία στην ΕΕ – Δυναμώνουμε Μαζί» που στηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών –  Σε Αφορά», το Σάββατο 18 Μαΐου στην πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία.

Εκατοντάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, επισκέφθηκαν το περίπτερο της εκστρατείας στην εκδήλωση, όπου ενημερώθηκαν για την επικείμενη ένταξη της Κροατίας. Η Κροατία αναμένεται να ενταχθεί στην Ε.Ε την 1η Ιουλίου και κατά συνέπεια θα είναι το 28ο κράτος μέλος της.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παζαράκι, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και συζήτηση, μαθητών με Κύπριους Ευρωβουλευτές και διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία «Η Κροατία στην Ε.Ε. – Δυναμώνουμε Μαζί» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.croatia-in-the-eu.eu/