Νέο σχέδιο πρόσληψης μακροχρόνια ανέργων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις της, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είπε ότι κατά “τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει εγκριθεί νέο σχέδιο πρόσληψης ανέργων, με συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. 300 χιλιάδων ευρώ και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο”.

Πρόσθεσε ότι το Σχέδιο “απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους και αφορά επιδότηση του 60% του μισθολογικού κόστους. Απευθύνεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση και είναι στο πλαίσιο εργοδότησης ανέργων”.

Ερωτηθείσα είπε ότι “η διάρκεια εργοδότησης είναι για δέκα μήνες”, κατά τους οποίους “θα υπάρχει επιδότηση του 60% και για επιπρόσθετους δύο μήνες, για τους οποίους (οι μισθοί) πρέπει να καταβληθούν από την επιχείρηση”, σημειώνοντας ότι “ουσιαστικά αφορά πρόσληψη ενός έτους”.

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι το Υπουργείο της στοχεύει σε 1.200 άνεργους και μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή να είναι εγγεγραμμένοι πέραν των έξι μηνών ως άνεργοι.

Η προκήρυξη του Σχεδίου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ