Την πεποίθηση ότι η κρατική εταιρεία παροχής αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, ιδιωτικού δικαίου, θα λειτουργήσει εντός του 2015, εξέφρασε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μαριος Δημητριάδης.

Μιλώντας μετά το πέρας συνάντησης που είχε με τον Διευθυντή Διαχείρισης Ευρωπαϊκού Δικτύου του Eurocontrol, κ. Joe Sultana, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι στη νέα εταιρεία θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της αεροναυτιλίας όπως, για παράδειγμα, οι υπηρεσίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, πρακτική η οποία, όπως τόνισε, ακολουθείται σε πολλές χώρες, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αεροσκαφών.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την όσο το δυνατόν πιο σύντομη αναδιοργάνωση της Πολιτικής Αεροπορίας και τη δημιουργία της νέας εταιρείας.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της αναδιάρθρωσης του Τμήματος, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση αλλά και συμφωνία με όλους όσοι επηρεάζονται, πριν τη λήψη αποφάσεων.

«Με αυτό τον τρόπο και με συλλογική προσπάθεια, θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης παρέλαβε από τον κ. Sultana, την πρώτη προκαταρκτική μελέτη αναφορικά με τη δημιουργία της κρατικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Σημείωσε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού, θα ολοκληρωθεί και η πρώτη προκαταρκτική μελέτη για την αναδιάρθρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.