Χωρίς μεταβολή ήταν τον Αύγουστο, αλλά και τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, η αξία των συναλλαγών με κάρτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη JCC.

Κατά τον όγδοο μήνα του έτους, οι αγορές Κυπρίων σε εμπόρους στην Κύπρο ανήλθαν σε €178,4 εκ., χωρίς να σημειώνουν μεταβολή σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Η αξία των αγορών με τη χρήση καρτών στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ήταν €1,4 δισ, επίσης αμετάβλητη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014.

Με βάση τα στοιχεία, αυξημένες ήταν οι συναλλαγές με κάρτες σε εστιατόρια και στον τομέα της υγείας, ενώ μείωση παρουσιάστηκε στις πληρωμές προς την Κυβέρνηση και για αγορές πετρελαίου.

Αύξηση 2% σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις μετρητών Κυπρίων στο εξωτερικό τον Αύγουστο, ανερχόμενες σε €101 εκ. Η ίδια αύξηση καταγράφηκε και στις αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό κατά το πρώτο οκτάμηνο, που έφθασαν τα €769 εκ.

Μεγαλύτερη αύξηση, 9%, σημείωσαν οι αγορές τουριστών με τη χρήση καρτών σε εμπόρους στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Τον Αύγουστο η αύξηση στις αγορές τουριστών με κάρτες στην Κύπρο ήταν 2%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε €81,5 εκ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση πιστωτικών καρτών στα κατεχόμενα και την Τουρκία, δαπανήθηκαν €1,18 εκ. τον Αύγουστο, ενώ συνολικά κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου η αξία των συναλλαγών ήταν €7,8 εκ., με τους τομείς των ξενοδοχείων, της ψυχαγωγίας και των αερογραμμών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στην ελεύθερη Κύπρο ήταν €1,96 εκ.