Στην εκτίμηση ότι αν δεν ανοίξουμε άλλες αγορές δεν θα καταστούμε ολόχρονος τουριστικός προορισμός προέβη ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Ο Υφυπουργός Τουρισμού κατέστησε σαφές πως ουδέποτε το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν προσπάθησε να μειώσει ή να πλήξει την αγορά της Βρετανίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Περδίος ανέφερε πως το μόνο πράγμα που προσπαθεί να κάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι να προσθέσει σ’ αυτήν την αγορά της Βρετανίας και διάφορες άλλες, γιατί όπως εξήγησε, «όχι για απεξάρτηση, αλλά για εμπλουτισμό των δυνατοτήτων αυτής της περιοχής , όπως και της υπόλοιπης Κύπρου να εδραιωθεί στα τουριστικά ανά το παγκόσμιο».

Ο κ. Περδίος σημείωσε ακόμη πως ουδέποτε το Υφυπουργείο Τουρισμού είπε ότι θα σταματήσει να στηρίζει τους συνεργάτες που τους έφεραν μέχρι εδώ, αναφερόμενος και σε αεροπορικές εταιρείες και σε γραφεία ταξιδίων και σε οργανωτές ταξιδίων. Ουδέν αναληθέστερο, συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίος ανέφερε επίσης πως εν μέσω πανδημίας και παρ` όλες τις δυσκολίες η χρονιά θα κλείσει περίπου στο 50% του 2019 με εισοδήματα περίπου 60% σε σχέση με το 2019, αναφέροντας πως αυτό υποδηλώνει ότι έχουν πλέον πετύχει ως Κύπρος ο πελάτης που έρχεται στον τόπο μας να δαπανεί περισσότερα. Είπε ακόμη πως κατά 25% έχει αυξηθεί η κατα κεφαλή δαπάνη και έχουν πάει πλέον στα 810 ευρώ το άτομο ενώ πριν την πανδημία ήταν στα 675. Ακολούθως, ο κ. Περδίος ανέφερε την πρώτη οκτάδα των χωρών που αναζητούν την Κύπρο στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα είπε, 1η αγορά είναι η Βρετανία με 24% των αναζητήσεων, η Ρωσική αγορά με 14% η Γερμανική με 10%, το 7% των αναζητήσεων η Πολωνέζικη αγορά, το 5% η Ουκρανική αγορά, το 5% από τις ΗΠΑ, το 4% από τη Γαλλία, το 3% από το Ισραήλ και διάφορες άλλες πιο μικρές αγορές με 2% αναφερόμενος στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στην Ουγγαρία και στη Δανία.