Στις 10 Ιουνίου ανοίγουν τα νυκτερινά κέντρα αναψυχής. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, τα νυχτερινά κέντρα θα επαναλειτουργήσουν στη βάση οδικού χάρτη και υγειονομικού πρωτοκόλλου, τα οποία θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες μετά από διαβούλευση ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανακοινώθηκε για σκοπούς προετοιμασίας και με δεδομένο ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη, οδηγώντας τη χώρα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για ανοσία και συντείνοντας στην περαιτέρω βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

​​​​​​​Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας θα καταρτιστεί ειδικό πρωτόκολλο μετά από διαβουλεύσεις που θα έχει το Υπουργείο με τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου των Κέντρων Διασκέδασης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι καταργείται το μέτρο της προσκόμισης safepass για εξωτερικούς χώρους, περιλαμβανομένων των χώρων εστίασης, από την ερχόμενη Δευτέρα 17/5.

Αναλυτικά, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαϊου το ωράριο απαγόρευσης μετακίνησης επεκτείνεται από  τις 11 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η χρήση του safepass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

Η προσκόμιση safepass δεν θα είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μάϊου ανοίγουν και νέοι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, και με προαπαιτούμενο την προσκόμιση safepass, επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, νοουμένου ότι τηρείται το μέτρο 30% πληρότητα του εσωτερικού χώρου διεξαγωγής του συνέδριου, με απαγόρευση κοκτέιλ.

Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των καζίνο με πληρότητα 30% και στη βάση του πρωτοκόλλου που έχει συμφωνηθεί, με απαραίτητη προσκόμιση safepass, ενώ επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία παιδότοπων, λούνα παρκ και θεματικών πάρκων στη βάση πρωτοκόλλου και μόνο για εξωτερικούς χώρους, χωρίς την πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων(παιδικά γενέθλια, κτλ).

Περαιτέρω, η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων θα μπορεί να γίνεται με πληρότητα μέχρι 30% σε κλειστούς χώρους και 50% σε ανοικτούς χώρους.