Πρόταση νόμου σε σχέση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση του προστίμου σε επιχειρήσεις που δεν παρέχουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα πληρωμών με πιστωτική κάρτα, ετοίμασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, στο νόμο θα δίνονται εξουσίες στην Κεντρική Τράπεζα, ελέγχου του δικαιώματος του καταναλωτή, διατηρώντας της απόλυτη εποπτεία στην ΚΤΚ.

Ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε πως ο κάθε καταναλωτής έχει δικαίωμα να πληρώνει με την κάρτα του και είναι υποχρέωση του καταστήματος να παρέχει αυτή τη δυνατότητα, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να προβάλλονται νομικού χαρακτήρα προσκόμματα, ώστε να μην παραχωρείται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Επιτροπή είναι αποφασισμένη, αν και εφόσον υπάρχουν εισηγήσεις, αρχές Ιανουαρίου να ενσωματωθούν αυτές που έχουν ουσία στην πρόταση νόμου, ώστε περί τα μέσα Ιανουαρίου να πάει στην Ολομέλεια. Σημείωσε τέλος ότι το κείμενο που θα διαμορφωθεί από την Επιτροπή Εμπορίου έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί ομόφωνα.