Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμησή μας για τους αφανείς ήρωες, που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου και αποτελεί χρέος μας να αναδείξουμε τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος, αναφέρει σε μήνυμά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο, από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), την τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου, με στόχο να τονίσει τον σημαντικό και ζωτικό ρόλο της ναυτιλίας και την ανάγκη για ασφαλείς και περιβαλλοντικά βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές, αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Αυτή τη χρονιά ο Οργανισμός έχει επιλέξει να αφιερώσει την παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας στους ναυτικούς μέσα από το σύνθημα «Ναυτικοί στον Πυρήνα του μέλλοντος της ναυτιλίας» σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί ο ζωτικός ρόλος των ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει επιλέξει να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, με μία ολοήμερη εμπειρία, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού η οποία θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου, στοχεύοντας να φέρει κοντά την κοινωνία των πολιτών στη θάλασσα και τη ναυτιλία.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, πέραν των 20 οργανισμών και φορέων που ασχολούνται με τη γαλάζια ανάπτυξη και εμπλέκονται σε θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, ενώ στο πλαίσιο της ολοήμερης αυτής εμπειρίας, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα μεταφορών, θα διοργανώσει αγώνα δρόμου, για να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των ναυτικών στη διευκόλυνση του παγκόσμιου εμπορίου.

Στο μήνυμα του ο Βασίλης Δημητριάδης αναφέρει πως «η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμησή μας για τους αφανείς ήρωες που συμβάλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου».

«Πέραν από την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει η Κύπρος, μέσα από τις αλλαγές πληρωμάτων και τον εμβολιασμό χιλιάδων ναυτικών, αποτελεί χρέος μας να αναδείξουμε τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος μέσα από στοχευμένες δράσεις», προσθέτει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ολοήμερη εμπειρία για τη θάλασσα και τη ναυτιλία θα ανακοινωθούν σύντομα.