Μεγάλο ενδιαφέρον, από 150 και πλέον ξένους επενδυτές από 30 χώρες, αναμένεται να προσελκύσει το «Cyprus International Investors Summit 2017», που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με επίκεντρο φέτος τους τομείς Ανάπτυξης Γης, Ακινήτων και Αναψυχής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε θεσμικούς επενδυτές και σε ηγετικά στελέχη επενδυτικών ταμείων, εταιρείών ιδιωτικών κεφαλαίων, επιχειρήσεων, τραπεζών, συμβουλευτικών και άλλων διεθνών οργανισμών από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα, όπως μεικτές αναπτύξεις, μαρίνες, γήπεδα γκολφ και άλλα. Στόχος του CIPA είναι να παρουσιάσει το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου σε όλους τους τομείς προτεραιότητας, τις ευκαιρίες επένδυσης και μεταφοράς έδρας στη χώρα. Επιπλέον, στόχος του Οργανισμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε κύπριους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τα έργα τους στους ξένους επενδυτές, να πραγματοποιήσουν απευθείας επαφές μαζί τους και να διευθετήσουν ακόμη και επισκέψεις στους χώρους όπου βρίσκονται οι συγκεκριμένες αναπτύξεις.

Ο πρόεδρος του CIPA, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, χαρακτήρισε το Συνέδριο ως μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διατηρεί η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός. Όπως ανέφερε, το Συνέδριο προσφέρεται για δικτύωση μεταξύ ξένων επενδυτών και κύπριων επιχειρηματιών και αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια προώθησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων. «Τα έργα αυτά συμβάλλουν καταλυτικά στην προσπάθεια για επίτευξη βιώσιμης και μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης, επιφέροντας πολλαπλά και ουσιαστικά οφέλη, όπως νέες θέσεις εργασίας και εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους», τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης.

Κύριοι χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Τράπεζα Κύπρου, το δικηγορικό γραφείο L Papaphilippou & Co LLC, η RCB Bank και ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας. Χρυσοί χορηγοί είναι η Deloitte, η EY, η PwC και το δικηγορικό γραφείο Tassos Papadopoulos & Associates LLC, ενώ ασημένιοι χορηγοί οι cdbbank, Kinanis LLC και Chetcuti Cauchi.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Cyprus International Investors Summit» μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.cyprusinvestorssummit.com.