Στα πλαίσια προβολής της Κουμανταρίας στη Βραζιλία, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθύνει έκκληση σε Κυπριακές οινοβιομηχανίες-μέλη της ΟΕΒ, όπως αποστείλουν μπουκάλες Κουμανταρίας για προώθηση τους σε εμπόρους οίνων σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στην Βραζιλία.

Η πρεσβεία μας στη Βραζιλία πιστεύει ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιηθεί το ενδιαφέρον που προκλήθηκε στο Βραζιλιάνικο κοινό μετά από προβολή τουριστικού αφιερώματος στην Κύπρο με ιδιαίτερη αναφορά στην Κουμανταρία.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι εισαγόμενοι οίνοι πωλούνται στη Βραζιλία σε αρκετά υψηλές τιμές και ο εισαγωγικός δασμός ανέρχεται σε 27% αλλά αναμένεται μείωση του λόγω της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. με χώρες της «Mercosur» στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Βραζιλία.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται όσα οινοποιεία ενδιαφέρονται να προωθήσουν την Κουμανταρία στη Βραζιλία να δηλώσουν στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας το ενδιαφέρον τους και τον αριθμό των μπουκαλιών που επιθυμούν να παραδώσουν στο email epitsillidou@mcit.gov.cy και ttheodorou@mcit.gov.cy το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται ότι τα μπουκάλια θα πρέπει να παραδοθούν στο Υπουργείο μέχρι τις 6/9/2019 στην οδό Αραούζου 6, Λευκωσία (Κτίριο Υπηρεσίας Εμπορίου 2ο όροφος, γραφείο κ. Θεοδώρου).

Διευκρινίζεται ότι οι Κουμανταρίες πρέπει να είναι καλά πακεταρισμένες έτοιμες για εξαγωγή και να συνοδεύονται με διαφημιστικό υλικό. Το Υπουργείο Ενέργειας θα αναλάβει την αποστολή των μπουκαλιών με διπλωματικό σάκο ώστε να μην καταβληθούν εισαγωγικοί δασμοί αλλά δεν θα καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για το κόστος των μπουκαλιών (δωρεάν).