Η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου με αφορμή τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού υποχώρησε στα προς τις οικονομικής κρίσης επίπεδα.

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού που αυξανόταν διαρκώς μεταξύ 2008 και 2013, φτάνοντας σε επίπεδο 27-28% στην περίοδο 2012-16, έχει τώρα μειωθεί αισθητά το 2018, σε 23,9%, και έχει φτάσει στο επίπεδο πριν την οικονομική κρίση. Ανάλογη πτωτική πορεία σημειώνει και ο δείκτης σχετικής φτώχειας.

«Τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τους δείκτες κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία δείχνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο δείκτης κατανομής του εισοδήματος (Gini) σημειώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχή βελτίωση και έχει επίσης καταλήξει το 2018 στα προ της κρίσης δεδομένα.

«Η βελτίωση αυτή στην κατανομή του εισοδήματος δείχνει ότι η ανάπτυξη που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια είναι επωφελής για το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες», σημειώνει υπενθυμίζοντας ότι «οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, όπως καταγράφονται στα τελευταία στοιχεία, κάνουν τους κοινωνικούς δείκτες παρόμοιους με ό,τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη».