Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει απόψε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου αύριο το πρωί θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου υψηλού επιπέδου για τη «Μελλοντική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης» (Europe’s Future Electricity Market), το οποίο διοργανώνει η εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφκοβιτς και ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ – Αρίας Κανιέντε.

Την Τετάρτη ο κ. Λακκοτρύπης θα συμμετάσχει στην ολοήμερη σύνοδο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία, ως συνέχεια και του συνεδρίου της Τρίτης, θα αφορά σε συζήτηση του νέου σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με κοινή συνεδρία των Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών, όπου στην παρουσία των Επιτρόπων Σέφκοβιτς και Κανιέντε θα εξεταστούν οι προσδοκίες για ανάπτυξη υποδομών μέχρι το 2020, αλλά και μετέπειτα.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου.