Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μαξίν Γουότερς για την πρόοδο που παρουσιάζει η Κύπρος σε θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος χρήματος, εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η κ. Γουότερς βρέθηκε στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα επικεφαλής αντιπροσωπείας για επαφές με επίκεντρο τις διαδικασίες κατά του ξεπλύματος χρήματος.

«Μέσα από τις δηλώσεις της, αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος η οποία έχει επιτευχθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Κύπρος απαλλαγμένη από τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, είναι πλέον σε θέση να συνεργαστεί αξιόπιστα με τη διεθνή κοινότητα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον τομέα της παρεμπόδισης του ξεπλύματος χρήματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών.

Η αναγνώριση αυτής της προόδου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου, προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης, συμβάλλει με τρόπο ουσιαστικό στην αποκατάσταση της φήμης της Κύπρου.

Καταλήγοντας, ο ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η «δέσμευση της κυβέρνησης και των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση της προσπάθειας παραμένει ισχυρή».